Cairns!
G'day! Hi, how are you? Ed..
Al weer een paar dagen terug ben ik uit Byron Bay vertrokken, lichtelijk noodgedwongen. Ik had leuke roomies gevonden en vermaakte me daar wel in Byron, maar helaas.. er waren meer mensen die van mijn roomies en de dolfijnen wilden genieten en dus was er geen kamer meer vrij. En aangezien het al mijn tweede hostel in Byron was had ik geen zin meer om nog weer een andere te zoeken dus vertrok ik maar meteen richting Cairns. En het regende daar tenslotte ook..

Mijn vlucht naar Cairns was goed te doen, mooi uitzicht op het Great Barrier Reef! Maar des te dichter we bij Cairns kwamen, des te meer wolken ik zag.. Dat is niet de bedoeling!! Toen ik om 19.00 geland was en op mijn pick-up wachtte naar het hostel stond ik daar redelijk alleen in de regen te wachten.. wat een trieste boel daar. Het vliegveld was net aan het verbouwen dus 1 grote bouwput. Erg gezellig. Aangekomen bij het hostel bleek dat ze mij een dag later verwachtten, maar er was toch ruimte. Een klein, schattig KNALORANJE hostel. Geen stapelbedden maar gewoon 3 bedden per kamer. Erg gezellige mensen daar. Gratis ontbijt en avondeten. Vreselijk goedkoop, de helft van de prijs in Byron Bay.. Er is alleen wel 1 nadeel: het hostel ligt in het verlengde van de landingsbaan van het vliegveld. De vliegtuigen vliegen zo laag over dat als je niet zou weten dat er verderop een landingsbaan was, je zou denken dat het vliegtuig zou neerstorten oid. Maargoed, alles went! En zo vaak zit ik daar ook niet dus echt last ervan heb ik niet.
Zondag:
Rondgekeken in Cairns. Langs de zee gelopen. Nog wat bewolkt en soms een paar druppels regen. Blijkt dat vorige week in het noorden een soort van tropische storm/cycloon achtige toestand huishield. Cairns zelf is niet zo zwaar getroffen, harde wind en regen, that's it. Maar de zee stond behooorlijk hoog en dat was te zien. (zie foto's) De zee stroomde over de wandelpaden langs het strand. Het strand zelf was amper nog te zien. Veel zand en takken op de paden. Bijzonder om te zien.
Terug bij het hostel heb ik 2 tours geboekt. Samen met Brian uit Brisbane. (Voor de nieuwsgierigen onder ons: nee, geen leuke aussie om mee naar huis te nemen) Wild water raften op maandag en dinsdag een daytrip naar het Great Barrier Reef! Zin in. 'S avonds in the Woolshed gegeten. In het hostel krijgen we coupons waar we daar een gratis maaltijd kunnen krijgen. Mocht ons dat niet bevallen dan kunnen we onze maaltijd voor 5,7 of 8 dollar 'upgreaden' naar een maaltijd van de kaart waar anderen zo'n 15 dollar voor betalen. Goeie deal dacht ik zo!!
Maandag:
Wild water Raften! Wel vreselijk vroeg opstaan.. 5.50 ging de wekker!! Oei! Lichtelijk slaperig stapte ik in de bus. Gelukkig moesten we nog een behoorlijk stuk rijden en kon ik nog even mijn ogen dicht doen. 140 km later waren we in Tully. Eerst naar het cafe van ' Raging Thunder', de organisatie waar we mee op pad waren. Hier konden we ons omkleden en nog wat ontbijten. Daarna nog een half uurtje rijden naar het begin van de Tully River. Hier verzamelden we ons in groepjes en kregen we een zwemvest en een helm. Onze 'guide over the river' heette Sonny en hij had er zin in! Bij de boot aangekomen kregen we eerst uitleg over de dingen die hij zou gaan roepen. Paddle forward, Paddle backward, sit left, sit right, hold on en get down. En get down hield dan in dat je ook echt op de bodem van de boot moest gaan zitten en moest zorgen dat je in de boot bleef

Halverwege hadden we een Bbq lunch in het bos, erg leuk en lekker, want honger krijg je wel!
Al met al een erg geslaagde dag! Nog een foto gekocht. Vreselijk duur natuurlijk, van onze groep waren zo'n 30 foto's gemaakt en die kon je op cd krijgen voor 'maar'105 dollar. Nou wat een koooopje!!! Niemand die dat deed natuurlijk. Dus heeft Brian een aantal gekocht en die gewoon doorgestuurd via de mail. Wel zo makkelijk.. 'S avonds weer uit eten geweest in the Woolshed met Brian en nog 2 mensen die ook in onze boot zaten. Erg gezellig, niet te laat gemaakt, we waren allemaal vrij uitgeput van de dag

Dinsdag:
Reef Trip!
Vandaag was het dan zo ver: op naar het Great Barrier Reef! Op een catamaran (?) gingen we de zee op. Het was een klein clubje van 11 mensen + 3 mensen van de crew dus niet zo massaal. Er was ook nog een nederlandse mee, Laura. Het was wel raar om weer nederlands met haar te praten als je steeds engels gewend bent.
We moesten ongeveer 2 uur varen en dat was helemaal niet erg! Super mooi zelfs. Op een gegeven moment zag je een soort scheiding door het water lopen van donker (aan de kust) naar helder blauw (op zee), heel bijzonder. Midden op zee kwam de boot aan een boei vast (iedere organisatie heeft zn eigen boei hahaa) en konden we gaan snorkelen. Wauw! Veeel vissen en koraal. Erg mooi! Allemaal verschillende soorten vissen, van zwart of wit naar felgekleurd. Een van de crewleden haalde nog een blauwe zeester naar boven en een zeekomkommer zodat ik die even vasthouden kon. Helaas geen schildpadden of haaien gezien. Rond het middaguur kregen we een goedverzorgde lunch met salades, pasta, brood, vleeswaren en kippenpootjes. Eigenlijk zouden we nog ergens anders heen varen om daar nog te gaan snorkelen maar omdat golven nog behoorlijk hoog waren bleven we daar waar we waren. 'S middags konden we weer snorkelen. Op een gegeven moment kwam ik ergens waar heel veel vissen zwommen, ik denk wel een stuk of 75. Echt super en heel dichtbij.
Toen ik aan het eind weer bij de boot aankwam zag ik daar ook nog 3 vissen zwemmen, grote platte ronde (denk pizza) die ook heel dichtbij kwamen. Zo dichtbij dat ik ze zelfs aanraken kon

Weer langs de zee en nu was het King Tide veranderd in Laag tij, heel vreemd, je kon zo een paar honderd meter de zee 'in lopen'.
En zoals het hoort: ondanks alle insmeeracties toch verbrand natuurlijk. Schouders, billen enkuiten.Denk daarbij de spierpijn en vermoeidheid in mijn benen van het raften en snorkelen en je kunt je wel indenken hoe ik hier rondloop. Charming..
Bij het hostel aangekomen bleek dat ik ook nog een talent heb voor tafeltennis!
Woensdag:
Vandaag was ik van plan om helemaal niks doen. De afgelopen 2 weken elke dag bezig geweest en gisteren was ik zo moe (vandaag nog steeds) dat ik me bedacht dat het helemaal niet erg is als ik een dag niets doe. Zolang ik er maar van geniet.. Ik heb even zitten rekenen, heb nog maar 35 dagen om te reizen!! De laatste dagen voor mijn vertrek wil ik nog in Sydney doorbrengen dus dan blijven er nog maar 5 weken over. Pff wat gaat dat snel!
Het is vandaag vreselijk warm dus het niks doen is toch niks geworden. Eerst bij het hostel op de rand van het zwembad gezeten, in de schaduw, daar was het nog wel goed te doen. Nu ben ik maar in een met airco voorzien internetcafe gaan zitten. Eerst maar even wachten tot het warmste moment van de dag voorbij is. En natuurlijk kijken waar ik hierna heen ga! Vrijdagochtend moet ik uitchecken en heb nog niet echt een plan..
Aboriginals lopen hier wel veel rond maar het enige wat ik van de heb gezien is dat ze redelijk wat overlast bezorgen want ik zie ze regelmatig in contact met de politie... Hoop dat er ook nog leuke aboriginals zijn?? De didgeridoo's heb ik gezien, maar nog niet op gespeeld haha, weet ook niet of dat wat wordt, ben alleen de blokfluit gewend..En scratchies?? Geen idee wat het zijn?? Let me know!
Dit was het voor nu! See ya!
Wat betreft de haaien....... het lijkt mij geen probleem dat ze er niet zijn! In "nog maar" 5 weken kan je nog heel wat leuke dingen zien en doen. Groeten van ons en een dikke knuffel!!
Waarom geen foto's meer van jou? Misschien ben je te bont en blauw van het wild water raften of te rood van de zon. Wij zullen dit dus niet zien. Maar geweldig wat je allemaal zien en doet. Intensief allemaal. Maar goed zo lang je er maar van geniet, zoals je zelf schrijft. Doe de haaien en krokodillen en flipper natuurlijk de groeten.
Tot het volgende spannende verhaal.
Peter en Henk
Je beleeft heel wat zo te lezen en het is een geweldige ervaring. Je hebt gelijk dat je een dag niets doet, even bijtanken. Leuk om die foto's te zien ik heb zelf nl ook in Australie gewoond als kind in Sydney.
klinkt goed hoor! leuk om zo een idee te krijgen wat jij beleeft! Geniet er maar van want time flies when you're having fun.
liefs
Haaaai daar!
Fijn dat je het zo naar je zin hebt, en ach ja nog 'maar' vijf weken. *kuch*
Rinze en ik heb een reis naar West Amerika geboekt in de zomer, woei! Wilde ik even vertellen :)
Nou heel veel plezier nog meid!
Liefs