Marritinaustralie.reismee.nl

Brisbane!

Zaterdagochtend, 5.30. Wakker, klaaaarwakker. Wat zal ik vandaag eens doen?? Ik moet om 9.30 uitchecken..

In eerste instantie wilde ik naar Bondi Beach gaan, ook in Sydney. Maargoed, ik kom sowieso in Syndey terug aan het eind van mn reis omdat ik vanuit hier ook weer terugvlieg. Dus kan ik net zo goed eerst ergens anders heen gaan. Dus besloot ik om naar Brisbane te vliegen. Snel gedouched en ontbeten. Om 9.00 boekte ik mijn vlucht en om 12.00 zat ik in het vliegtuig naar Brisbane. Hoezo impulsief? Op het vliegveld eerst nog een super-healthy-fruit-filled-low-fat smoothie gekocht. Ik weet het, klinkt vreselijk gezond.. Ik stuiterde dan ook over het vliegveld van de vitamientjes

Wink
(overigens was de smaak weinig verschillend van zo'n ding die je bij de mac koopt) Anyway, nooit bij nagedacht dat het in het vliegtuig nog wel eens wat fris kon zijn dus kwam ik in mijn korte broek, hemdje en op slippers aangezet. Ietsje fris was het wel.. Normaal gesproken wordt je via zo'n mooie ' tunnel' het vliegtuig ingeleid, deze keer niet.. dit was goedkoop en een kleiner vliegtuig dus ik moest zelf naar buiten en via de trap het vliegtuig inklimmen.. tsss!
Wink
Na deze vlucht weet ik ook waarom je een gordel om moet bij het opstijgen en landen.. we hebben toch een partij turbulentie gehad! Ik dacht toch echt dat ik in een vliegtuig zat en niet in een achtbaan. Zit ik rustig naar buiten te kijken, begint dat vliegtuig te schudden en BATSSS!! Mn neus tegen het raam... auw. Ja net wat, ik weet het.. Maargoed, na flink schudden en doen stonden we veilig op de grond en kan ik alle vluchten aan want erger wordt het (hoop ik) niet.

Op Brisbane airport aangekomen (mn backpack ook, jeejjj!) moest ik nog uitzoeken waar ik heen ging. Bij een hokje voor tickets naar de stad even gevraagd wat handig was en raad eens? Als ik een adres had kon ik voor de deur worden afgezet!!! Maar ik had natuurlijk nog geen adres.. Dus mn lonely planet open geslagen, hostels opgezocht en de eerste die ik tegenkwam maar genoemd. Daar wil ik heen. Zo gezegd, zo gedaan, na een uur rondrijden in de stad, (3x raden wie als laatste afgezet werd... juist. Niet erg trouwens, airco + gratis rondrit), stond ik op de stoep van mn hostel. Dus dit gaat het worden?? GEEN PROBLEEM! Een prachtig houten strand-achtig huis lachte mij toe! Veranda's en balkons rondom het hele huis. Bleek ook nog eens dat ik op de 2e verdieping sliep met prachtig uitzicht op de stad. Oke.. dit gaat mij wel lukken! Heerlijke bedden en ook nog eens gezellige roomies (1 ierse en 3 engelse meiden) die mij meteen dezelfde avond mee de stad in sleepten. En de avond daarna.. Overdag even de stad verkend. Prachtig hoor! Gisteren naar North Stradbroke Island gweest, eiland voor de kust, erg mooi!

Nu op zoek naar de volgende bestemming. Heb er hier 3 nachten opzitten, tijd om verder te gaan naar de volgende bestemming! Heb nog zo'n 4 minuten internet dus moet even opschieten! Byron Bay wordt het waarschijnlijk! Maar je weet maar nooit..

Nou daaaaaag mensjes!!
Volgende keer reactie op jullie reacties. (heb ik al verteld hoe prachtig het weer hier is???

Laughing

Jelmer

- 12 hier, en jij zit te klagen over dat het wat frisjes is in het vliegtuig :-(

wimke

Als dit geen vakantie is weet ik het niet.....
Volgens mij is ondertussen iedereen wel jaloers!
Veel plezier!

Wouter

Klinkt goed allemaal!! Geniet ervan zolang het duurt!
En vooral dingen doen die je normaal niet zou doen!! :D
Je hebt 2 maanden he! Je hoeft heel australie niet in een week te zien! Rustig aaan! Chilll!
Veel plezier nog daaro en maak er een mooi feestje van!

Tymen

Weer een prachtig verhaal. Australie is straks te klein voor jou. Nog veel plezier daar down under.

Tut fan Heit en Mem.

ps wij hebben nu een webcam,

Hiltsje

Hoi Marrit, je foto's bewonderd en natuurlijk ook je reisverhaal. Ik volg alles met Google Earth. Ik heb ook even Byron Bay opgezocht. Geweldig, wat een oord. Maar Syndey was ook prachtig. Heel indrukwekkend. Ik heb zo vaak foto's gezien van de stad, niet te geloven dat jij daar was! Mooi dat je overal leuke mensen ontmoet, ik had eigenlijk ook niet anders verwacht. Veel plezier in Brisbane. Groetjes Hiltsje